keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mitä tarvitsee omaan asuntoon?

Tossa viime viikolla kirjoteltiin vuokrasopparit, tehtiin sähkösopimus, hain opintotuen, tein osoitteenmuuttoilmoituksen ja mitä vielä... Ainiin laaja kotivakuutus ja opiskelijakortti pitäisi vielä hankkia. Kaikkea sitä tarvitseekin kun muuttaa ja aloittaa uusia opiskeluja. Ja tämä kaikki on itselleni niin uutta enkä tajua mistään mitään sillä muutan ekaa kertaa omilleni. Onneksi Samilla on siitä jo kokemusta että se auttaa :D

Aiemman postauksen kommenteissa toivottiin postausta asuntoa varten hommaamistani kalusteista ja tavaroista, joten teenpä nyt sellaisen :)


Listasin ennen Ikea-ostoksille lähtöä mitä kaikkea kämppään tarvitsee. Kannattaa miettiä tarkkaan kaikki mahdollinen listaan ylös, että ei jo muutettua tule sellaista hetkeä kun esim vessapaperia tarvitsisi ja sitä ei sitten olekaan heti saatavilla...


Ikeasta saa suht halvalla kassillisen keittiötavaraa.



Paskaisen pöntön ajan tullessa on vessaharjakin hyvä olla valmiina :D
Ja esim paistinpannuhan on ihan ehdoton :)



Esimerkiksi Fiskarsin laadukkaat keittiötarvikkeet saattavat äkkiseltään olla rahallisesti suuri satsaus, mutta ne kuitenkin maksavat itsensa takaisin, sillä kulkevat mukana pitkän aikaa laatunsa ja kestävyytensä vuoksi :)



Roskapönttökin on hyvä olla, meillä nyt jo kaksin kappalein. Toinen perus poljettava pönttö löytyi Ikeasta noin kympillä ja toinen on itsetehty vintage-henkinen.


Kartoitin jo hankitut tarvikkeet ja niiden määrät. Pitää vielä Samilta kysyä paljonko sillä on mitäkin. Pitää katsoa minkä verran kaikkee astioita kannattaa ottaa mukaan kunhan tietää keittiön kaappitilan määrän. Asuntonäytössä kun ei ehtinyt juuri mitään katella tarkemmin eikä oikein viitsinytkään sillä entinen vuokralainen asui siellä vielä. 





Tämän verran keittiötarvikkeita löytyi koota äidiltä joutavina. Jo noilla pääsisi hyvin alkuun.



Itse olen joskus aikoja sitten hommannut tuollaiset söpöt espressomukit. Näille tuskin tulee juurikaan käyttöä mutta nämähän menisi vaikka snapsilaseista ;D


Mummolta sain vaikka mitä ihania hänelle turhia astioita, kuten nämä Iittalan violetit astiat.

Mummo lahjoitti minulle myös tuollaisen söpön teepannun, arvokkaan näköiset kuusi teelusikkaa ja Arabian kahviastiaston. Niitä tuskin otan mukaan, koska ovat sen verran arvokkaampia eikä kumpikaan meistä edes juo kahvia xD


Oman muuton ja astiaston kartuttamisen kynnyksellä kannattaa siis ehdottomasti kysellä perheenjäsenet ja sukua läpi mikäli heillä sattuisi olemssn tarpeettomaksi käyneitä astioita. Laatu saattaa toki vaihdella, kuten minulla kotona vaihtoon joutuneissa ruokalautasissa, mutta suvun kaapeista saattaa löytyä myös ihania heille turhia aarteita. Paras on tietysti jos sukulainen kaipaa vaihtelua ja on itse uusimassa astiastojaan ja sinä saat vanhat, vielä jopa hyväkuntoiset :D



Muuttolaatikoita kannattaa kyllä olla, joko ihan hankittuja muovilaatikoita tai perus pahvilaatikoita. Jotkin tavarathan kulkee toki muovipusseissakin/jätesäkeissä. Itse sain näitä pahvilaatikoita kätevästi töistä otettua ja näihin on sitten kätevä pakkailla astiat sanomalehteen käärittynä ja ehkä vaatteita ja liinavaatteitakin.



On todella hieno etu jos ennen muuttoa on itsellä ollut esim valmistujaiset tai synttärit, jolloin voi toivoa lahjaksi kotiin tarpeellista tavaraa. Itse sain ylioppilaslahjaksi kaksi Taika-sarjan lautasta ja Runo-sarjan mukin sekä Iittalan lahjakortin, jolla täydensin lasien tarpeen ja hankin Runo-mukille kaveriksi suloisen lautasen.

Koen itseni todella etuoikeutetuksi ihanasta perheestä ja sukulaisista, jotka ovat auttaneet taloudellisesti ja neuvoillakin muuttoa ja omaa taloutta valmistellessamme. Anoppi on esimerkiksi puuhannut meille pyykinpesukonetta ja vanhempani osallistuivat sängyn ja keittiötarvikkeiden hankintaan.



 Nyt kolmas tai neljäs elokuuta ollaan Samin kanssa menossa asuntoon ja viedään jo joitakin tavaroita ennen loppukuun varsinaista muuttoa. Mittaillaan myös huoneiden koot että osataan ennakoida mitä kalusteita voidaan ottaa mukaan. Kalusteiden mittoja on jo valmiiksi ylhäällä sitten niin voimme suunnitella mihin sopii mitäkin. 

Kalusteista teenkin postausta sitten myöhemmin, kunhan esim sänky on kasattuna ja tiedämme mitä voimme ottaa kämppään mukaan. Aika hyvin meiltä kummankin kotoa löytyy joutavia kalusteita, että niitä meidän ei todennäköisesti  juurikaan tarvitse hankkia.

2 kommenttia:

  1. Heh tätä lukiessa tuli mieli muuttaa itsekkin. Sitä odotellessa :)
    Oli tosi kiva ja mielekiintoinen postaus.
    Ihan mielenkiinnosta vain mietin, että oletteko hankkineet yksiön vai kaksion vai kolmion?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Kiva että tykkäsit :D Päästiin vuokralaisiksi 55 neliön rivarikaksioon :) Ootan kyllä innolla kun viikon päästä mennään kattomaan kämppä tyhjänä ja otetaan selville mitä kaikkee kampetta saadaan sopimaan sinne :D

      Poista